telefontok, xiaomi

Xiaomi 3rd-gen képernyő alatti kamera

Az Android OEM-ek az elmúlt néhány évben a képernyő alatti kameratechnológián dolgoztak, és a múltban a Samsung Display, az OPPOés a Xiaomi prototípusait láttuk. A technológia végül elég érett ahhoz, hogy a fogyasztók számára, és a kínai OEM ZTE már megerősítette, hogy a közelgő ZTE Axon 20 5G lesz jellemző egy képernyő alatti kamera. Néhány nappal a ZTE bejelentése után a Xiaomi most kiadott egy videót, amely bemutatja a harmadik generációs, nem kijelzős kameratechnológiáját, és a vállalat megerősítette, hogy jövőre tömeggyártásba kerül.

A Xiaomi először tavaly júniusban mutatta be a képernyő alatti kameratechnológiát, a rivális OPPO hasonló megoldása mellett. Azonban az év elején a Xiaomi kifejtette, hogy a képernyő alatti kameratechnológia messze nem éri el a tömegtermelést. A vállalat úgy tűnik, hogy leküzdeni minden akadályt az elmúlt néhány hónapban, mint a legújabb iteráció néz ki, nagyon ígéretes.

Az új megoldás különlegssége

Amint a mellékelt videón látható, a Xiaomi harmadik generációs képernyő alatti kameratechnológiája segít a vállalatnak végül elérni a keret nélküli megjelenést anélkül, hogy bármilyen mozgó alkatrészt használna.


Egy blogbejegyzésben az üggyel kapcsolatban, a Xiaomi kifejti, hogy a harmadik generációs képernyő alatti kamera technológiájával a vállalat “jelentősen javította a teljes képernyős hatást a saját fejlesztésű pixel elrendezésen keresztül és a kamera algoritmusának optimalizálásán keresztül, lehetővé téve, hogy ugyanazt a teljesítményt mutassa, mint a hagyományos kamerák.” A Xiaomi legújabb megoldásában használt új pixelelrendezés lehetővé teszi, hogy a képernyő átvilágítsa az alpixelek közötti rést, lehetővé téve minden egyes pixel számára, hogy megtartsa a teljes RGB alpixeles elrendezést anélkül, hogy feláldozná a pixelsűrűséget.

Valódi kijelző alatti tökéletes minőség

Más gyártók megoldásaival összehasonlítva a Xiaomi képernyő alatti kameratechnológiája kétszer annyi vízszintes és függőleges képpontot használ. Ez segít a vállalatnak elérni ugyanazt a pixelsűrűséget a kamera felett, mint a kijelző többi része. Ezért a kijelző nek a beágyazott kamera feletti területe ugyanolyan fényerővel, színskálával és színpontossággal rendelkezik, mint a kijelző többi része.
A harmadik generációs képernyő alatti kamera megoldás is elfogadja az egyedi áramköri kialakítást, amely segít a vállalatnak elrejteni több alkatrészt az RGB alpixelek alatt, ami tovább növeli a képernyő alatti kamera területről átvitt fényt. A Xiaomi azt is állítja, hogy az optimalizálási algoritmus lehetővé teszi, hogy a képernyő alatti kamera ugyanazt az élményt nyújtsa, mint a hagyományos előlapi kamera. Az ügyben egy külön tweetben a Xiaomi elárulta, hogy a harmadik generációs, képernyő alatti kameramegoldás a 2021-es tömeggyártásra készen áll, és jövőre várható, hogy az új technológiát tartalmazó eszközöket látjuk.