apple, hírek, telefontok, ulogarnituraplaza

Fontos frissítések az iOS rendszerekhez

Az Apple megkezdte az iOS 14.4.2, az iPadOS 14.4.2 és a watchOS 7.3.3 bevezetését, és a felhasználóknak a lehető leghamarabb telepíteniük kell a frissítést. “Ez a frissítés fontos biztonsági frissítéseket kínál, és minden felhasználó számára ajánlott” – mondja a vállalat a felhasználóknak szóló biztonsági tanácsadásban.

A jelentések szerint a frissítés egy olyan hiba felfedezésére adott válasz, amely lehetővé tenné a hackerek számára, hogy rosszindulatú kódot illesszenek be az érintett eszközökre, hozzáférést biztosítva számukra a felhasználók privát adataihoz, például a névhez, az e-mail címhez és egyebekhez. Az Apple szerint tisztában van azzal, hogy a sebezhetőséget kihasználhatták a vadonban. Egy biztonsági támogatási dokumentum szerint a frissítés kijavítja az “aktívan kihasznált” hibát.

“Az ártó szándékkal létrehozott webes tartalom feldolgozása univerzális, webhelyeken átívelő parancsfájlokhoz vezethet. Az Apple tudomásul veszi azt a jelentést, hogy ezt a problémát aktívan kihasználhatták” – mondja az Apple a sebezhetőség hatásáról. “Ezt a kérdést az objektumok élettartamának jobb kezelése kezelte” – tette hozzá a vállalat a leírásban. “Ügyfeleink védelme érdekében az Apple nem hoz nyilvánosságra, nem vitat meg és nem erősít meg biztonsági problémákat, amíg a vizsgálat meg nem történt, és általában javítások vagy kiadások állnak rendelkezésre” – mondja a vállalat a biztonsági frissítések oldalán.

Elérhető frissítés a következő Apple eszközökhöz

Az Apple kiadási megjegyzései szerint a frissítés elérhető az iPhone 6s és újabb, az iPad Pro (minden modell), az iPad Air 2 és újabb, az 5. generációs és újabb iPad, az iPad mini 4 és újabb, valamint az iPod touch (7. generáció) esetén. Az Apple kiadott egy biztonsági javítás frissítést az iOS 12 12.5.2-es verziójához azokhoz az eszközökhöz, amelyek nem frissíthetők iOS14-re. Ide tartozik az iPhone 6, az iPhone 5s, a harmadik generációs iPad mini, az első generációs iPad Air és a hatodik generációs iPod Touch. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági rés a régebbi iOS-eszközöket is érinti.

Hogyan kell frissíteni

Az Apple iOS és iPadOS 14.4.2 frissítések az összes alkalmas eszközön elérhetők a Beállítások alkalmazásban. Az iPhone, iPad vagy Apple Watch frissítéséhez lépjen a Beállítások> Általános elemre, majd érintse meg a Szoftverfrissítés elemet. Koppintson a Letöltés és telepítés elemre.

Újdonságok és titkos funkciók az új iOS-ben

1. Nézze meg az új kezdőképernyő-funkciókat

Az iPhone most már rendelkezik egy App Library nevű alkalmazásfiókszerű funkcióval, amely raktárként működik az összes olyan alkalmazás tárolására, amelyet nem használ rendszeresen. Az alkalmazáskönyvtárat úgy is elérheti, hogy jobbról balra pöccint a képernyőn az összes aktuális kezdőképernyőn. Egy másik első az iPhone az a képesség, hogy helyezze kütyü a kezdőképernyőn. Az Apple biztosította a fejlesztők számára az eszközöket, hogy új widgetstílust hozzon létre, amely biztosan féltékenysé teszi androidos barátait. Bemegyünk részletesebben a kezdőképernyő változások itt.

2. Hozzon létre egy egyéni Smart Stack widgetet

Ha már a widgetek, akkor nem zárolva használja az Apple válogatott Smart Stack widget. Saját widgethalmot hozhat létre ugyanazokkal a módszerekkel, mint egy alkalmazásmappa létrehozásához. Komolyan, tart tovább eldönteni, hogy mely kütyü is, mint azt, hogy hozzon létre.

A többi érdekességet pedig itt találjátok: https://www.cnet.com/how-to/ios-14-4s-best-features-17-things-you-should-be-using-on-your-iphone-right-now/