apple, hírek

Érkeznek az új ARM Macbookok

A jövő heti Apple eseményen az Apple három új Mac-et mutat be az Apple Silicon processzorokkal, köztük egy 13 hüvelykes MacBook Pro-t , egy 16 hüvelykes ‌MacBook Pro‌-t és egy 13 hüvelykes MacBook Air-t .

Macbook 2020 bemutató dátuma

A frissített információk arról, hogy mely Mac-ek várhatók az eseményen, közvetlenül a Bloombergtől származik , a források “az ügyet ismerő emberekként” szerepelnek.

Az ‌Apple Silicon‌ chipekre való áttérést leszámítva az új Mac-ek nem fognak jelentős változásokat végrehajtani, az Apple továbbra is ugyanazt a MacBook formát használja. A pletykák szerint az Apple a ‌MacBook Pro‌ újratervezett verzióin dolgozik, amelyek 14,1 és 16,1 hüvelykes méretűek lesznek, mini-LED kijelzőkkel, de ezek a gépek csak 2021-ben lesznek készen.

Az Apple új Mac gépei 5 nanométeres chipeket fognak tartalmazni, amelyek az A14-en alapulnak az iPhone 12-es modellekben, ami hatékonyságot és teljesítmény-javulást hoz. Az Apple azt tervezi, hogy a teljes Mac felállást ‌Apple Silicon‌-ra állítja át, de a folyamat körülbelül két évet vesz igénybe.

Míg a notebookok elsőként frissülnek, az Apple egy újratervezett iMac-en dolgozik , egy ‌Apple Silicon‌ lapkával és egy új, kisebb Mac Pro modellel.

Az Apple rendezvénye november 10-én, kedden, csendes-óceáni idő szerint 10:00 órakor kezdődik. Az Apple élőben közvetíti az eseményt, és itt lesz tudósításunk a MacRumors.com-on és a MacRumorsLive Twitteren is .

Frissítés: A Bloomberg frissítette eredeti cikkét, és tisztázta, hogy a 13 hüvelykes ‌MacBook Air‌ és ‌MacBook Pro‌ gyártása tovább folytatódik, mint a 16 hüvelykes ‌MacBook Pro‌, és hogy az eseményen „legalább ez a két laptop” bemutatásra kerül. Lehetséges tehát, hogy csak a kisebb noteszgépeket fogjuk látni, említés nélkül a 16 hüvelykes ‌MacBook Pro‌ -ról, de még mindig van esély mindháromra.

Apple Silicon MacBook árak

Lehet, hogy az Apple az ARM MacBooks árképzési tervei éppen kiszivárogtak, és alacsonyabb árakat adtak nekünk, mint vártuk. Az Apple leaker @Komiya_kj tweetjeiben megtudtuk, hogy kaphatunk egy 799 dolláros ARM MacBook-ot (amely vitathatatlanul a 999 dolláros MacBook Air helyébe lép) és egy 1099 dolláros 13 hüvelykes MacBook Pro-t, ami 200 dollár csepp lenne mindegyikért. Lehet, hogy ez a MacBook nem egy új MacBook Air, hanem a 12 hüvelykes MacBook frissítése, amely nem is jelenik meg az Apple.com-on.

Az áresés azzal magyarázható, hogy az Apple képes alacsonyabb áron kínálni Apple Silicon alapú eszközeit, mivel azokat saját maga gyártja, és nem az Inteltől vásárolja.

Ez lehetőséget adhat az Apple-nek arra, hogy az ARM MacBookokat az eddiginél alacsonyabb áron árolja. Történelmileg az Apple soha nem érezte szükségét az Amazon és a Best Buy olcsó szekcióiban versenyezni, ezért nem számítunk hatalmas visszaesésre. De mivel az Apple Silicon változás az Intel chipjeihez képest, és felmerülhetnek bizonyos kompatibilitási problémák (bármennyire is jó a Rosetta 2), egy ilyen áresés elősegítené az üzlet édesítését.